Browse By

Nietstilzitten beëindigt activiteiten

Nietstilzitten, het platform voor werkzoekenden in Zuidwest-Friesland, stopt ermee. Gedurende zes jaar organiseerde Nietstilzitten activiteiten voor werkzoekenden in de regio, waaronder een wekelijks café in de Openbare Bibliotheek in Sneek. Op maandag 25 september is het café voor de laatste keer geopend van twee tot vier uur.

In de afgelopen jaren hebben rond de vierhonderd werkzoekenden deelgenomen aan één of meer activiteiten van Nietstilzitten. De workshops en het onderlinge contact waren een belangrijke steun in de rug vooral voor mensen die recent hun baan waren verloren. Door de aantrekkende arbeidsmarkt zijn dat er momenteel gelukkig veel minder dan een paar jaar geleden. Het aantal bezoekers van het Nietstilzitten Café is dan ook geleidelijk teruggelopen.

Volgens initiatiefnemer Anton van Dijk zijn er ondanks de betere arbeidsmarkt nog teveel mensen die het om welke reden dan ook niet lukt om weer aan het werk te komen. Maar veel van de huidige werkzoekenden zitten al wat langer zonder werk en hebben veelal meer coaching en begeleiding nodig dan Nietstilzitten kan bieden. Vandaar dat hij besloten heeft om de activiteiten te beëindigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam tegen te houden. Lees hier hoe jouw gegevens verwerkt worden.